Clarificări

Categorii Psihologie
Autor(i) MIhaela Theodora Popescu
Editura Sfântul Ierarh Nicolae
ISBN 978-606-30-5267-5
Anul publicării 2024
Nr. pagini 290
Format eBook Comercial
Răsfoire carte Da
Nota 5.00 (1 voturi)
Acordă o notă

Această carte este inspirată din viața reală, din confesiuni, frământări și dureri povestite, din dorințe de mai bine, din sentimente ascunse sau exprimate. Ca stil, se dorește a fi continuare a cărții “Oamenii întreabă, un psiholog răspunde”, publicată în anul 2017, la editura Anima din București.

Conține 120 articole publicate în ultimii ani, în revista ElyStar Online. Este o carte despre analiză, acceptare, neacceptare, înțelegere, neînțelegere, despre schimbări, plăcute sau nu. Nu este doar o carte gândită și muncită cu pasiune, este o carte simțită emoțional cu fiecare situație analizată, precum și cu fiecare interlocutor în parte.

Se dorește a fi un instrument de clarificare pentru cei care își doresc lămuriri suplimentare privind diverse aspecte ale vieții de zi cu zi.

 Cei care sunt puțin derutați în legătură cu aspectele, dar și ideile prezentate, vă lămuresc imediat. Cartea conține 4 mari capitole și anume:

- Capitolul I  intitulat “În dialog cu dumneavoastră”,  conține 69 de articole despre întrebările care mi-au fost adresate, răspunsurile oferite, explicațiile solicitate, precum și câteva recomandări;

- Capitolul II intitulat “Iubire și cuplu”,  conține 11 articole despre gelozie, așteptare, părăsire, iubire și dependență, infidelitate, iubire virtuală, partenerii de rezervă, diferența între dragoste și prietenie;

- Capitolul III intitulat “Educație”, care în cele 7 articole prezintă informații despre copilul cu nevoi speciale, despre comportamentul copiilor la terapie, despre valoarea pe care o pot da copiii, despre școală, dar și o scurtă poveste de toamnă;

- Capitolul IV intitulat simplu “Social”, care în cele 33 de articole prezintă aspecte legate de: compromis și riscuri asumate, echilibru, actuala epidemia de răutate, frică și generozitate, orgolii, pretenții, nevoia de spijin, nevoia de recunoștință, frustrări și comportamente, fanatism, ce înseamnă să fii pe cont propriu, etc.

Stilul propriu de abordare a problemelor ce pot fi soluționate cu ajutorul psihologiei moderne, este diferit față de ce s-a publicat pe acest segment. Autoarea se adresează direct cititorilor, răspunzând celor interesați într-un limbaj prietenos, simplu, pe înțelesul tuturor.

Informațiile prezentate în această carte sunt numeroase, diverse, complexe, utilizându-se mult dialogul, povestirile terapeutice, dar și exemplificările, surprinzătoare și la obiect.

Cartea se adresează publicului larg, nu numai cititorilor care caută răspunsuri la întrebările legate de psihologie.

Adaugă un comentariu

Opiniile cititorilor

Nu există comentarii. Fii primul care își spune părerea!

Adaugă o întrebare

Trebuie să fiți autentificat pentru a pune o întrebare. Autentificare Facebook

Întrebările cititorilor

Nu există întrebări. Pune o întrebare vânzătorului!
Acest site foloseste cookie-uri. Află mai multe Am înteles