Oferte speciale

  • La preţul cărţii se adaugă taxa de curierat, plătită de cumpărător în momentul primirii coletului.

Tablouri unidimensionale. Aplicatii rezolvate

Categorii Informatică
Autor(i) Mariana IVAN Cristina-Ioana CASAPU
Stoc 25 buc.
Editura Scriitorilor
ISBN 978-606-8824-94-9
Anul publicării 2022
Nr. pagini 216
Format Tipărit
Răsfoire carte Da
Nota 4.74 (708 voturi)
Acordă o notă

Cartea "Tablouri unidimensionale. Aplicații rezolvate" se adresează cititorilor pasionaţi de programare în limbajul C/C++, elevilor, cadrelor didactice şi celor care vor să  studieze, să aprofundeze,  implementarea vectorilor atât iterativ cât și prin funcții, prin perfecţionarea gândirii algoritmice structurate, dar și prin diversificarea strategiilor utilizate în procesul didactic.

Lucrarea face parte din colecţia "Primii paşi", este un ghid de iniţiere în prelucrarea tablourilor unidimensionale deoarece prezintă crearea şi implementarea programelor care folosesc algoritmii elementari. Datele sunt citite din fișier/consolă și afișate în fișier/consolă. Cartea cuprinde peste 200 de programe rezolvate prin una sau mai multe variante, tehnici de lucru specifice secțiunii respective— sunt programe cu algoritmi elementari rezolvate simplu prin repetiții/iterații și prin funcții iterative (subprograme), recursive. Funcțiile sunt puse în evidență prin implementări multiple, prezentate explicit, concis, elegant prin utilizarea prototipurilor de funcții. Fiecare funcție are nume sugestiv, clar, astfel încât cititorul să înțeleagă scopul lor și să observe cu ușurință legătura apel – antet, concept numit transmiterea parametrilor. O parte din programe conțin secvențe din tabelul de variaţie pentru o mai bună aprofundare.

Cunoștințele specializate, experiențele obținute în urma lucrului cu elevii, dar și observațiile personale  mi-au îndreptat pașii spre construirea unui cuprins complex, pe mai multe nivele, în formă de arbore. Cuprinsul cărții este organizat arborescent astfel încât orice program specific unității respective poate fi accesat  ușor prin numărul paginii prezentate în tabela de titluri.

Cartea are scopul de a transmite noțiunile despre vectori, de a împărtăși tehnicile de lucru specifice, cât mai logic detaliate, structurate, astfel încât parcurgând toate implementările rezolvate, cititorul va fi capabil să  rezolve cu ușurință orice fel de algoritmi de dificultate medie care implică tablouri unidimensionale. Nu te opri niciodată din învățat! Perseverența, animată de concentrare și gândirea pozitivă este efortul necesar de a implementa un program în mai multe moduri, fapt confirmat și de Herbert Spencer, în citatul:

"Marele scop al educației nu e cunoașterea, ci acțiunea".

Cartea prezintă noțiuni de bază privind prelucrarea tablourilor unidimensionale (vectorii), prin aplicarea operațiilor asupra întregului tablou dar și asupra fiecărui element care poate fi adresat atât prin indici cât și prin pointeri (manipularea memoriei).

De asemenea, sunt prezentate operațiile specifice ale acestor date structurate dar și multiple tehnici precum: ordonare, permutări circulare, căutare, interclasare. În plus, cartea pune în valoare într-un mod detaliat, noțiunile de vector de frecvență, vector caracteristic și vector construit.

Adaugă un comentariu

Opiniile cititorilor

Nu există comentarii. Fii primul care își spune părerea!

Adaugă o întrebare

Trebuie să fiți autentificat pentru a pune o întrebare. Autentificare Facebook

Întrebările cititorilor

Nu există întrebări. Pune o întrebare vânzătorului!
Acest site foloseste cookie-uri. Află mai multe Am înteles