Psihologia Iubirii. Abecedarul Relațiilor

Categorii Dezvoltare personală Educație
Autor(i) Marian Toma Stancu
Stoc 16 buc.
Editura Sfântul Ierarh Nicolae
ISBN 978-606-30-3373-5
Anul publicării 2021
Nr. pagini 171
Format Tipărit
Autograf Autorul acordă autograf
Nota 4.90 (263 voturi)
Acordă o notă

Felul în care trăim reprezintă o alegere. Partenerul de lângă noi reprezintă o alegere; o alegere a ceea ce suntem noi, a propriilor convingeri și a modului în care vedem și percepem ca fiind trăită viața.

Fericirea este iarăși o alegere. Cu cât brațele noastre sunt mai deschise și mai calde înaintea lucrurilor simple și a lucrurilor care contează și care stau într-adevăr la baza fericirii, cu atât spațiul dintre noi este mai însemnat și sentimentul trăirii este mai puternic. Cu cât suntem mai ursuzi și mai neprietenoși, cu atât spațiul trăirii dintre noi va fi mai mic și sentimentul trăirii va fi mai îngust și mai limitat. Și avem nevoie de spațiu. De recunoaștere. De perspectivă. De sentimente. De noi înșine.

Felul în care am descris IUBIREA  în toate formele ei, reprezintă o concluzie a multor trăiri simțite și resimțite în totalitate, conștiente sau inconștiente. O succesiune de trăiri de-a lungul celor patru decenii ce mi-au trecut prin față și a multor ore de studiu în care am căutat desprinderea de la normal, de la banal, de la realitățile chinuitoare, covârșitoare și obsesiv-destructibile, de la fuga simțirilor ce se vor a fi trecute dar netrăite în mod conștient și deliberat de societate. M-am regăsit ca și voi în ipostaze ce mi-au bucurat inima și sufletul deopotrivă, dar și în împrejurări ce m-au coborât și înălțat succesiv, modelându-mi într-un final, personalitatea. 

Marian Toma Stancu

Carte lansata de Biblioteca Judeteana Nicolae Iorga. Ploiesti 2021

Adaugă un comentariu

Opiniile cititorilor

Nu există comentarii. Fii primul care își spune părerea!

Adaugă o întrebare

Trebuie să fiți autentificat pentru a pune o întrebare. Autentificare Facebook

Întrebările cititorilor

Nu există întrebări. Pune o întrebare vânzătorului!
Acest site foloseste cookie-uri. Află mai multe Am înteles