Psihologie pozitivă aplicată în educație

Categorii Educație Psihologie
Autor(i) Valeria Negovan
Editura Sfântul Ierarh Nicolae
Anul publicării 2020
Format eBook Comercial
Nota 4.97 (654 voturi)
Acordă o notă

Inițiativa (reprezentată de prezenta carte) de a sistematiza și articula informațiile pe care le oferă literatura specialitate din cel mai autorizat domeniu în care se construiesc semnificațiile conceptelor asociate „pozitivității” vieții - psihologia pozitivă (orientare cu identitate precisă și recunoscută la ora actuală în psihologia științifică) - este justificată de aprecierea că o asemenea carte poate fi un suport util în înțelegerea a ceea ce, fiecare dintre noi simte că are bun, funcțional, pozitiv și constituie „partea luminoasă” a existenței sale.

Dincolo de informațiile cu privire la perspectiva științifică incitantă asupra omului și colectivităților umane, oferită de psihologia pozitivă, cartea se dorește  o invitație adresată tuturor educatorilor (și fiecare dintre noi este, în spirala devenirii umane, educator în măsura în care a fost educabil și educat!) la a reflecta asupra a ceea ce înseamnă înflorirea (ca alternativă la ofilire) nu doar a principalilor actori (elevii și profesorii) ai comunităților educative/școlare ci și a comunităților educative/școlare în sine, care, asemeni omului (și plantelor) pot înflori sau se pot ofili.

---------------

Cartea este de tip ebook online. Nu se poate descărca sau printa, aveți nevoie de conexiune la internet pentru lecturare.

 

 

Adaugă un comentariu

Opiniile cititorilor (2 comentarii)

Adăugat de NegovanV în 23.09.2020 05:55:30
Multumesc pentru apreciere - conteaza mult pentru mine de la un specialist ca dumneavoastra!
Adăugat de Diana Dudău în 15.08.2020 08:01:32
Aș spune că e o carte despre ce lipsește de cele mai multe ori din educație. De aceea, cred că poate oferi o perspectivă revelatoare părinților, profesorilor și tuturor celor preocupați de propria dezvoltare. Mă bucur că a devenit disponibilă și într-un format atât de accesibil!

Adaugă o întrebare

Trebuie să fiți autentificat pentru a pune o întrebare. Autentificare Facebook

Întrebările cititorilor (1 întrebari)

Întrebare carte Psihologie pozitivă aplicată în educație (Adăugat de Gogo în 18.12.2021 19:10:41 )
Buna seara! Am platit pt cartea dnei Negovan si nu o pot accesa. Desi am reintrat in cont. Se poste trimite pe mail? @elena.nasta87@gmail.com
Acest site foloseste cookie-uri. Află mai multe Am înteles