Metode de evaluare a nevoilor de instruire

Categorii Comunicare
Autor(i) Stelian Daniel Mîrza
Editura Sfântul Ierarh Nicolae
ISBN 978-606-30-2975-2
Anul publicării 2020
Nr. pagini 154
Format eBook Comercial
Nota 4.32 (161 voturi)
Acordă o notă

Funcția de formare reprezintă un element din ce în ce mai important al succesului organizațional și individual al angajaților.

Locurile de muncă au devenit mai tehnice și specifice organizației, pe piața muncii existând mai puțini candidați ale căror calificări îndeplinesc astfel de cerințe. În același timp însă, nevoia de mână de lucru scade pe măsură ce nevoia de cunoștințe și abilități tehnologice crește.

Prin investiții se creează continuu noi locuri de muncă, echipamente și sisteme noi sunt introduse la locurile de muncă existente. Unele locuri de muncă dispar, și mulți din cei ale căror locuri de muncă sunt eliminate nu au abilitățile necesare pentru noile poziții care sunt acum disponibile.

Această nevoie tot mai mare de formare eficientă, nu se limitează la nici o industrie sau la dimensiunea unei organizații. Poate părea a fi o necesitate evidentă a unei mari companii, dar poate fi de asemenea o cerință în organizații mai mici, mai tradiționale.

Toate aceste condiții necesită tipul de expertiză pe care îl poate oferi pregătirea. Acesta este motivul pentru care este solicitată instruirea, pentru a pune la dispoziție tipurile de angajați necesari.

Nu există o singură metodă pentru identificarea nevoilor de instruire.

Există o serie de metode și proceduri în general, precum și sisteme unice pentru indivizi și organizații.

Prin această lucrare, am încercat să expun multe dintre metodele de identificare a nevoilor de instruire precum și limitele acestora.

Experiența mea de consultant și trainer mi-a oferit privilegiul de a înțelege că, fiecare autor descoperă că valoarea produsului său final depinde întotdeauna de numărul de cititori.

Din fericire, majoritatea oamenilor sunt foarte generoși cu timpul și gândurile lor. Aceasta este deosebit de adevărat pentru o carte de acest tip.

Adaugă un comentariu

Opiniile cititorilor

Nu există comentarii. Fii primul care își spune părerea!

Adaugă o întrebare

Trebuie să fiți autentificat pentru a pune o întrebare. Autentificare Facebook

Întrebările cititorilor

Nu există întrebări. Pune o întrebare vânzătorului!
Acest site foloseste cookie-uri. Află mai multe Am înteles