Nadi nu putea să zboare

Categorii Povești pentru copii
Autor(i) Daniţa Ielchici
Stoc 10 buc.
Editura Editura Sfântul Ierarh Nicolae
ISBN 978-606-30-2322-4
Anul publicării 2019
Nr. pagini 20
Format Tipărit
Autograf Autorul acordă autograf
Nota 2.68 (28 voturi)
Acordă o notă

Nadi, un pui de bufniţă vine pe lume doar cu o aripă. Visul lui este să zboare. Părinţii lui îl încurajează, îl învaţă că fiecare fiinţă e unică şi minunată. Însă tot ce percepe Nadi este faptul că e diferit, că are un mare minus. 

"Bubu, tatăl lui îi spuse că fiecare bufniță are un defect, că nu există bufnița perfectă, dar el îi replica de fiecare dată, dacă mai cunoaște o bufnița care nu poate să zboare? Și atunci Bubu, tatăl veșnic optimist, nu mai găsea cuvinte să îi răspundă.

Dar asta nu îl oprea din a încerca să îl învețe pe fiul lui că a fi altfel nu e ceva atât de îngrozitor. Că într-o zi toată înțelepciunea lui cu privire la lumea finită și infinită, lumea ce se desfășoară dincolo de pădure și chiar dincolo de ce cunosc ei le va fi de folos bufnițelor."

Puştii bufniţă fac mişto de el, îl evită, iar el se simte singur şi nu mai înţelege care este scopul existenţei lui. Asta până când mama lui îi ţine o prelegere usturătoare. Nadi începe să facă haz de necaz. Părinţii lui sunt mişcaţi de faptul că fiul lor s-a reinventat şi pornesc în căutarea unei soluţii pentru a-l ajuta pe Nadi să zboare.

''Încercaseră să inventeze tot felul de aparate, pentru ca el să zboare. Construiseră o aripa din liane, una din pene de la diferite păsări, o aripa de paie. Dar niciuna nu reușise să îl ajute să zboare, ci să capete niște cucuie de toată frumusețea. Ba chiar își rănise și aripa. Găsiseră cine știe pe unde un balon mare, care se sparse printre crengi când Nadi se prinse cu ciocul de el. Încercările părinților erau sortite eșecului. Dar undeva în suflet mai exista speranța că poate vor găsi ceva ce îl va ajuta pe fiul lor să zboare."

 

Adaugă un comentariu

Opiniile cititorilor

Nu există comentarii. Fii primul care își spune părerea!

Adaugă o întrebare

Trebuie să fiți autentificat pentru a pune o întrebare. Autentificare Facebook

Întrebările cititorilor

Nu există întrebări. Pune o întrebare vânzătorului!
Acest site foloseste cookie-uri. Află mai multe Am înteles