Urmăriți lumea copiilor. Producția unei emisiuni de televiziune

Categorii Comunicare
Autor(i) Mădălina Precup
Editura Sfântul Ierarh Nicolae
ISBN 978-606-30-3834-1
Anul publicării 2021
Nr. pagini 103
Format eBook Comercial
Nota 4.78 (18 voturi)
Acordă o notă

 

În vremurile noastre comunicarea și socializarea sunt sinonime cu tehnologia, internetul și mass-media, iar procesul de comunicare înseamnă evoluție. De departe, cel mai puternic, dar și cel mai popular dintre mijloacele de comunicare în masă este televiziunea, urmează radioul și presă scrisă, mai nou mutate mult mai confortabil în mediul online, cu avantajele și dezavantajele specifice.

Televiziunea, deși se spune că este un mijloc de redare a realității cu o mare precizie datorită imaginilor, se transformă pe zi ce trece într-un instrument de creare a ei. Lumea socială este descrisă și prescrisă la televizor. În aceste condiții, copiii devin ținte sigure, ușor de manipulat, de format și de educat.

Grilele posturilor de televiziune generaliste (naționale și locale) alocă cel mult o oră pe săptămână emisiunilor pentru copii. Paradoxal este faptul că, deși o emisiune pentru copii poate fi generatoare de audiență și de profit, puțini producători sunt interesați de realizarea unei astfel de emisiuni.

De ce avem de-a face cu acest fenomen? Ce înseamnă să realizezi o emisiune de televiziune? Care sunt avantajele și dezavantajele unei producții tv pentru copii? De ce resursele umane, financiare și materiale avem nevoie? Lucrarea Urmăriți Lumea Copiilor! Producția unei emisiuni de televiziune răspunde la aceste întrebări, dar vine și cu soluții.

Volumul se bazează atât pe consultarea lucrărilor de specialitate prin analizarea şi înțelegerea procesului de producție a unei emisiuni plecând de la începuturile televiziunii până în zilele noastre cât și pe un studiu de caz bazat pe observație participativă.

            Primul capitol are un aspect generalist, iar aici sunt abordate subiecte precum istoria și evoluția televiziunii de la începuturi până astăzi, debutul televiziunii în România și funcțiile audiovizualului care de multe ori se transformă în disfuncții.  

            În capitolul al doilea sunt atinși pașii producției unei emisiuni de televiziune plecând de la sistemul și etapele de producție până la tipurile de producție și încadrarea emisiunilor pentru copii într-una dintre acestea.

Capitolul al treilea are la baza cinci subcapitole: o scurtă descriere a televiziunii Absolut TV din județul Argeș, evoluţia şi aspectele generale privind emisiunea Lumea Copiilor”, modul de lucru, produsul final și emisiunea pentru copii într-un nou concept gândit pentru lumea digitală actuală și internet.

Studiul de caz reprezintă partea practică a proiectului de licență susținută în anul 2017 și elementul de noutate. Acesta este o analiză amănunțită a emisiunii Lumea Copiilor”, evoluția constantă și sfârșitul cauzat de factorul financiar, modul de lucru neconvențional și produsul final.

            Prin aceasta lucrare mi-am propus să aflu care sunt factorii ce contribuie la lipsa emisiunilor pentru copii atât în televiziunile locale, cât și în televiziunile naționale. Care sunt lucrurile abordate corespunzător în emisiunea Lumea Copiilor” și care sunt erorile, am putea aduce îmbunătățiri pentru a pune bazele unui proiect de acest gen, proiect care se va desfășura în mediul online?

-------------

 

         După cumpărarea ebook-ului, în mod automat, cartea devine accesibilă online, prin intermediul butonului Lectură integrală, afișat automat pe pagina cărții. Ebook-urile comerciale sunt accesibile online - nu pot fi descărcate sau printate. Dacă, dintr-o eroare de sistem, butonul Lectură integrală nu este afișat pe pagina cărții, după ce ați cumpărat-o, anunțați incidentul, prin sms la 0745955210 sau email la librariascriitorilor@yahoo.com, menționând numele Dvs, și vom asocia manual butonul Lectură integrală în contul Dvs.

 

Adaugă un comentariu

Opiniile cititorilor

Nu există comentarii. Fii primul care își spune părerea!

Adaugă o întrebare

Trebuie să fiți autentificat pentru a pune o întrebare. Autentificare Facebook

Întrebările cititorilor

Nu există întrebări. Pune o întrebare vânzătorului!
Acest site foloseste cookie-uri. Află mai multe Am înteles