Impactul leaderilor asupra motivării resurselor umane în organizaţiile multinaţionale

Categorii Management
Autor(i) Raluca Pârjoleanu
Editura Sfântul Ierarh Nicolae
ISBN 978-606-30-3695-8
Anul publicării 2021
Nr. pagini 321
Format eBook Comercial
Nota 4.88 (41 voturi)
Acordă o notă

 

Organizaţiile multinaţionale (rezultate din investiţii străine directe) angajau la nivelul anului 2018 un număr de 1,316 milioane de români, iar cea mai mare pondere a acestor investiţii s-a înregistrat în Regiunea de Dezvoltare Bucureşti Ilfov (60,70%). În contextul muncii în corporaţii multinaţionale, înțelegerea motivației angajaţilor are un rol extrem de important pentru a îmbunătăți productivitatea și satisfacția acestor angajaților, pentru a stabili obiective individuale și organizaționale, pentru a pune accentul în perspectivă și pentru a structura locurile de muncă astfel încât să ofere niveluri optime de provocare, control, varietate și colaborare.

Având în vedere aceste aspecte, devine imperativă cercetarea impactului pe care leaderii îl pot avea asupra motivării angajaţilor.

Fiecare dintre problematicile abordate de aceasta cercetare au fost amplu analizate si cercetate de-a lungul vremii, dupa cum reflectă o căutare în Google Academic în anul 2020:

-          Tema ,,leadership” generează un număr de 4,38 milioane de rezultate;

-          Tema ,,motivaţia muncii” generează un număr de 4,49 milioane de rezultate;

-          Tema ,,organizaţii multinaţionale” generează un număr de 753,000 de rezultate,

Studiile evidenţiază impactul important al leaderilor atât asupra schimbărilor şi evoluţiei organizației, cât și asupra influenţării nivelului performanțelor la nivel de organizație. Însă, deşi există o bază de cercetare atât de vastă, prea puţine lucrări au abordat rolul leaderilor în motivarea angajaţilor din organizaţii multinaţionale.

-----------------------------------

 După cumpărarea ebook-ului, în mod automat, cartea devine accesibilă online, prin intermediul butonului Lectură integrală, afișat automat pe pagina cărții. Ebook-urile comerciale sunt accesibile online - nu pot fi descărcate sau printate. Dacă, dintr-o eroare de sistem, butonul Lectură integrală nu este afișat pe pagina cărții, după ce ați cumpărat-o, anunțați incidentul, prin sms la 0745955210 sau email la librariascriitorilor@yahoo.com, menționând numele Dvs, și vom asocia manual butonul Lectură integrală în contul Dvs.

 

 

Adaugă un comentariu

Opiniile cititorilor

Nu există comentarii. Fii primul care își spune părerea!

Adaugă o întrebare

Trebuie să fiți autentificat pentru a pune o întrebare. Autentificare Facebook

Întrebările cititorilor

Nu există întrebări. Pune o întrebare vânzătorului!
Acest site foloseste cookie-uri. Află mai multe Am înteles