Impactul distresului asupra comportamentului angajaților din cadrul organizațiilor bancare

Categorii Management
Autor(i) Ioana Cătălina Ghiță
Editura Sfântul Ierarh Nicolae
ISBN 978-606-30-3696-5
Anul publicării 2021
Nr. pagini 282
Format eBook Comercial
Nota 4.90 (30 voturi)
Acordă o notă

Pandemia de COVID 19 a adus stresul profesional și problemele de sănătate mentală pe un loc fruntaș, sănătatea mentală devenind problema cea mai însemnată a forței de muncă în prezent și pentru următorul deceniu. Găsirea de noi soluții și comunicarea cât mai transparentă și deschisă pe această temă nu mai suportă amânare.

Printre factorii care contribuie la apariţia stresului în muncă amintim: reducerea mărimii companiilor, creşterea exigențelor impuse lucrătorilor, standarde de performanță ce trebuie atinse, externalizarea unui număr mare de servicii, o nevoie sporită de flexibilitate privind atât funcţia, cât şi aptitudinile, eforturi mai mari, insecuritate privind locul de muncă, gestionarea sarcinilor dificile, dezechilibru între viaţa profesională şi cea personală.

Alături de factorii amintiți anterior, contexul actual generat de pandemia de COVID 19 adaugă noi surse de stres, precum dificultatea delimitării vieții personale de cea profesională și așteptări noi ce au legătură cu lucrul de acasă al angajaților bancari. Lucrul de acasă a adus pentru mulți angajați dezavantaje precum: un număr mai mare de ore lucrate/săptămână, izolare față de colegi și prieteni, relații defectuoase de familie, lipsă de bucurie acasă, etc.

Angajații apelează din ce în ce mai des la tehnologie pentru a-și rezolva problemele, în detrimentul ajutorului ce le-ar putea fi oferit de către oameni. Iar problemele legate de stresul la locul de muncă ori problemele legate de sănătatea mentală nu fac excepție. Oamenii au început să privescă tehnologia nu doar ca pe un instrument de colaborare, ci și ca pe o modalitate de a-și rezolva problemele legate de stresul resimțit la locul de muncă. Este vorba despre Inteligență Artificială, folosită cu succes de către angajați pentru a-și desfășura activitatea mai eficient (prin furnizare de informații necesare într-un timp cât mai scurt), automatizarea sarcinilor, creșterea productivității, discuții cu un robot având rol de consilier sau terapeut, etc. 

Stresul este una dintre cauzele zilelor de lucru pierdute. Stresul duce la demotivarea angajaților și la reducerea creativității. Stresul provoacă degradarea climatului organizațional, dar și a celui social. Stresul afectează imaginea companiilor. Așadar, problema stresului necesită interes din partea organizaţiilor, deoarece organizaţiile sunt cele care îl cauzează.

Raportul Observatorului Riscurilor (2007) al Agenţiei Europene pentru Sănătate şi Securitate în Muncă – „Prognoza experţilor asupra riscurilor psihoprofesionale emergente privind sănătatea şi securitatea în muncă” precizează că, în ultimele decenii, universul muncii a suferit schimbări însemnate, ce au determinat noi provocări în raport cu sănătatea şi securitatea în muncă. În afara riscurilor fizice, chimice şi biologice, aceste schimbări au adus o serie de riscuri psihosociale noi şi emergente, acestea având legătură cu proiectarea sarcinii, organizarea muncii, precum şi cu contextul economic şi social al muncii.

 În aceste condiţii, conceperea unei strategii şi politici adecvate, adoptarea unor hotărâri competente de adaptare a legislaţiei în domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă sunt absolut necesare. Este un demers ce presupune integrarea Managementului Stresului Profesional în cel general al sănătăţii şi securităţii în muncă al întreprinderii.

La nivel european, statele dispun de evidenţe ştiinţifice pentru a susţine următoarele: stresul profesional ca problemă curentă şi de viitor a sănătăţii şi securităţii în muncă; stresul profesional poate fi abordat asemeni celorlalte probleme de sănătate şi securitate; existenţa exemplelor de bune practici ale acestei abordări, în mai multe ţări ale Uniunii Europene.

Problema stresului profesional nu dispare și nu poate fi evitată, acum, mai mult decât oricând. Angajații așteaptă ajutor, empatie, sprijin din partea companiilor în cadrul cărora își desfășoară activitatea în ceea ce privește stresul ocupațional.

Pandemia cu care ne confruntăm a dus la o acutizare a fenomenului de stres profesional. Impactul distresului a încetat să mai afecteze doar viața profesională a angajaților, efectele nocive ale acestuia fiind resimțit tot mai mult de către aceștia și în căminele lor, urmând să fie resimțit tot mai mult și la nivel de productivitate globală.

Impactul distresului asupra comportamentului angajaților din cadrul organizațiilor bancare”, prin tematica abordată, subliniază necesitatea conștientizării și găsirii celor mai bune soluții pentru a combate fenomenul de stres profesional, fenomen ce a căpătat în ultimii ani o amploare fără precedent.

 

-----------------------------------

 

După cumpărarea ebook-ului, în mod automat, cartea devine accesibilă online, prin intermediul butonului Lectură integrală, afișat automat pe pagina cărții. Ebook-urile comerciale sunt accesibile online - nu pot fi descărcate sau printate. Dacă, dintr-o eroare de sistem, butonul Lectură integrală nu este afișat pe pagina cărții, după ce ați cumpărat-o, anunțați incidentul, prin sms la 0745955210 sau email la librariascriitorilor@yahoo.com, menționând numele Dvs, și vom asocia manual butonul Lectură integrală în contul Dvs.

Adaugă un comentariu

Opiniile cititorilor

Nu există comentarii. Fii primul care își spune părerea!

Adaugă o întrebare

Trebuie să fiți autentificat pentru a pune o întrebare. Autentificare Facebook

Întrebările cititorilor

Nu există întrebări. Pune o întrebare vânzătorului!
Acest site foloseste cookie-uri. Află mai multe Am înteles