Secretul Fericirii și Garanția Vieții Veșnice

Categorii Dezvoltare personală
Autor(i) Adrian-Neculai Lăcătuș
Stoc 3 buc.
Editura Etica Pro Expert
ISBN 978-606-95295-1-5
Anul publicării 2021
Nr. pagini 316
Format Tipărit
Nota 4.96 (26 voturi)
Acordă o notă

O carte despre fericire pare, în spaţiul românesc, o adevărată provocare. Spunem aceasta, gândindu-ne la realitatea că fericirea se doreşte a fi mereu simţită şi mai puţin „discutată”. Toată lumea îşi propune să fie fericită, dar realitatea vieţii arată că doar unii se pot bucura cu adevărat de dobândirea fericirii. De altfel, acesta este mesajul cărţii Pr. Drd Adrian-Neculai Lăcătuş, care sondează cu multă acurateţe diferite paliere epistemiologice. De la filosofie, la teologie, la gândirea antropologică, discursul Pr. Drd. Adrian-Neculai Lăcătuș se conturează ca o autentică omilie contemporană despre cum şi ce fel de fericire să dobândim.

Discursul despre fericire al autorului nu ţinteşte să devină un şablon sterp, ca şi cum s-ar vorbi despre fericire ca ceva metafizic şi cu neputinţă de dobândit. Intenţiile (teologice) ale autorului atrag atenţia cu privire la realitatea că autenticitatea fericirii vine din relaţia pe care fiecare o experiază cu Divinitatea. Adevărata fericire vine de sus, iar cel care convieţuieşte cu „cetăţenia cerească” poate dobândi fericirea veşnică.

Echilibrat şi cuprinzător în ideile expuse, volumul de faţă poate fi reperat ca un ghid de convieţuire cu fericirea. Autorul, la bază teolog, nu „propovăduieşte” un simplu discurs pe această temă, care rămâne sui generis simţită de fiecare într-un mod aparte, personal; el îşi extinde aria de cercetare, punându-ne să devenim împreună-căutători sinceri ai secretelor fericirii, jalonând printre „reţete” care ne scot din starea de confort pentru a deveni mai apropiaţi de fericire şi pentru a conştientiza prima lecţie a fericirii: ea este în tine însuţi! În fond, scopul oricărei „reţete” este să te aducă spre vindecare, spre ieşirea din starea răului şi contemplarea a ceea ce este Bine.

Credem cu tărie că, un astfel de volum nu deţine simpla menire de a fi o informare cu privire la ceva amorf sau despre o simplă idee, ci un adevărat volum formator pentru o societate care se îndepărtează din ce în ce mai frapant de formarea sa intelectuală şi duhovnicească. Iar dacă tema de cercetare vizează în mod direct fericirea... hai să fim fericiţi! 

Adaugă un comentariu

Opiniile cititorilor

Nu există comentarii. Fii primul care își spune părerea!

Adaugă o întrebare

Trebuie să fiți autentificat pentru a pune o întrebare. Autentificare Facebook

Întrebările cititorilor

Nu există întrebări. Pune o întrebare vânzătorului!
Acest site foloseste cookie-uri. Află mai multe Am înteles