Psihologie pozitivă aplicată în educație

Categorii Educație Psihologie
Autor(i) Valeria Negovan
Editura Sfântul Ierarh Nicolae
Anul publicării 2020
Format eBook Comercial
Nota 4.97 (652 voturi)
Acordă o notă

 

Inițiativa (reprezentată de prezenta carte) de a sistematiza și articula informațiile pe care le oferă literatura specialitate din cel mai autorizat domeniu în care se construiesc semnificațiile conceptelor asociate „pozitivității” vieții - psihologia pozitivă (orientare cu identitate precisă și recunoscută la ora actuală în psihologia științifică) - este justificată de aprecierea că o asemenea carte poate fi un suport util în înțelegerea a ceea ce, fiecare dintre noi simte că are bun, funcțional, pozitiv și constituie „partea luminoasă” a existenței sale.

Dincolo de informațiile cu privire la perspectiva științifică incitantă asupra omului și colectivităților umane, oferită de psihologia pozitivă, cartea se dorește  o invitație adresată tuturor educatorilor (și fiecare dintre noi este, în spirala devenirii umane, educator în măsura în care a fost educabil și educat!) la a reflecta asupra a ceea ce înseamnă înflorirea (ca alternativă la ofilire) nu doar a principalilor actori (elevii și profesorii) ai comunităților educative/școlare ci și a comunităților educative/școlare în sine, care, asemeni omului (și plantelor) pot înflori sau se pot ofili.

 

Adaugă un comentariu

Opiniile cititorilor (2 comentarii)

Adăugat de NegovanV în 23.09.2020 05:55:30
Multumesc pentru apreciere - conteaza mult pentru mine de la un specialist ca dumneavoastra!
Adăugat de Diana Dudău în 15.08.2020 08:01:32
Aș spune că e o carte despre ce lipsește de cele mai multe ori din educație. De aceea, cred că poate oferi o perspectivă revelatoare părinților, profesorilor și tuturor celor preocupați de propria dezvoltare. Mă bucur că a devenit disponibilă și într-un format atât de accesibil!

Adaugă o întrebare

Trebuie să fiți autentificat pentru a pune o întrebare. Autentificare Facebook

Întrebările cititorilor

Nu există întrebări. Pune o întrebare vânzătorului!
Acest site foloseste cookie-uri. Află mai multe Am înteles