Dezvoltarea prin joc a competenţelor socio-emoționale la elevii de vârstă școlară mică

Categorii Educație Comunicare Lucrări științifice Lucrare de specialitate
Autor(i) Aura-Maria Avram
Editura Sfântul Ierarh Nicolae
ISBN 978-606-30-3064-2
Anul publicării 2020
Nr. pagini 74
Format eBook Comercial
Nota 3.17 (12 voturi)
Acordă o notă

 

Pregătirea pentru etapa școlară a fost considerată mereu o problemă, părinţii fiind extrem de preocupaţi de luarea unei decizii cât mai potrivite: copilul loreste pregătit să meargă la școală la 6 ani sau sau este mai bine să amâne încă un an debutul școlarității? Conform legii copilul poate merge la școală la împlinirea vârstei de 6 ani.

Unitățile școlare oferă școlarilor mici condiţiile care favorizează dezvoltarea normală, și permit fiecărui copil să-şi urmeze calea sa personal de creştere şi dezvoltare. Deasemenea, școala oferă fiecărui copil suportul necesar valorificării maxime a potenţialului psihic şi fizic, deoarece interacţiunea cu mediul înconjurător și cu alți copii de aceeași vârstă favorizează descoperirea propiei identităţi şi îi formează o imagine de sine pozitivă.

În sensul acesta, considerăm că învățătoarea trebuie să fie amabilă, să fie calmă, încurajatoare, activă în  mobilizarea copiilor în participarea la diferite activităţi școlare sau extracurriculare. Criticile sau “etichetele” nu ar trebui să existe, ci doar aprecierile. În cazul în care un copil nu execută tocmai corect sauface greșeli, optim ar fi să  nu i se facă observaţii directe și personale, ci toţi copiii ar trebui să primească sarcina de a  se strădui mai mult, de a încerca să lucreze mai bine.În permanență, copiii sunt solicitaţi, provocaţi la exprimare, la reacţionare pozitivă, la observarea și înțelegerea părții bune a mediului înconjurător. Copiii trebuie îndrumați înspre evidențierea laturilor  pozitive şi îndreptarea sau corectarea laturilor negative. De multe ori, rezultatul nu coincide cu așteptările, însă perseverența, colaborarea cu familia şi comunitatea faciliteazăobținerea unor rezultate rezultate dintre cele mai bune.

 

Adaugă un comentariu

Opiniile cititorilor

Nu există comentarii. Fii primul care își spune părerea!

Adaugă o întrebare

Trebuie să fiți autentificat pentru a pune o întrebare. Autentificare Facebook

Întrebările cititorilor

Nu există întrebări. Pune o întrebare vânzătorului!
Acest site foloseste cookie-uri. Află mai multe Am înteles