Pecetea

Categorii Teologie
Autor(i) Dan Marian Rădulea
Editura Sfântul Ierarh Nicolae
ISBN 978-606-30-2783-3
Anul publicării 2020
Format eBook Comercial
Nota Aceasta carte nu are o nota
Acordă o notă

Cartea cuprinde câteva idei despre credința ortodoxă, idei ce le-am găsit în urma unor evenimente personale. Nefiind o persoană prea religioasă, m-am îngrozit când am descoperit Adevărul ortodoxiei. Această groază față de necunoașterea mea m-a făcut să scriu și eu aceste gânduri, cu speranța că voi putea împinge spre credință câteva suflete. Cartea nu se vrea a fi o amenințare, ci mai degrabă o încercare de a dovedi pacea de care se vor bucura adevărații creștini ai vremurilor viitoare.

Dumnezeu nu este o amenințare pentru om, ci mai degrabă este o eliberare de sub amenințarea greșelilor lui. Căci Dumnezeu este drept, iar această dreptate ne pune față în față cu urmările faptelor noastre. Lumea L-a uitat pe Dumnezeu din ce în ce mai mult, ajungând în zilele de astăzi la un grad de nepăsare periculos. Eu unul mă mir de răbdarea Lui Dumnezeu când văd în Sfânta Scriptură cât de mult urăște Dumnezeu păcatul și cât de groaznic pedepsea popoarele ce greșeau în fața legii Lui. Toți trăim cu gândul la pacea sufletească a vremurilor trecute și nu înțelegem ci suferința zilelor noastre este dată de îndepărtarea de Dumnezeu. Această îndepărtare am încercat să o explic folosind un termen din fizică și anume bosonul. Nu știu cât de bine venită este această asociere a materiei păcatului cu bosonul, dar deocamdată, acest boson este cea mai mică particulă cunoscută. Acest boson l-am văzut responsabil de amenințările ce ne pândesc în fiecare zi datorită înmulțirii lui. Cred că energiile necreate se manifestă pe calea acestei particule, atât cele întunecate cât și cele luminate. Căci în univers există o energie a luminii și o energie a întunericului. Cuvântul este și el o formă de energie, gândul este o forma de energie ce se manifesta pe calea anumitor particule. Faptele oamenilor duc la înmulțirea acestor particule, fie de întuneric, fie de lumină. Dar lumina este mistuitoare pentru întuneric, ceea ce face ca omul întinat cu aceste particule de întuneric să nu se mai poată bucura de pacea particulelor de lumină. Citim în Vechiul Testament că cel ce greșea era scos afară din mulțime. Era pedepsit. Dar el era scos la marginea mulțimii pentru că mulțimea se afla sub ocrotirea acestor particule de lumină, particule care acum erau pentru el dăunătoare. Căci lumina mistuie întunericul. Astfel, înspre binele lui, păcătosul era ferit de lumină, pentru a nu suferi. Căci interacțiunea dintre lumină și întuneric este suferință, chiar moarte. Bineînțeles că înmulțirea întunericului atrage după sine perturbări la orice nivel, atât micro cât si macro, la nivel politic, economic, social, etc. Poporul nostru este un popor sfânt, de aceea m-am îngrozit de nepăsarea zilelor noastre, căci Dumnezeu nu renunță la un popor fără a-l pedepsi. De fapt pedeapsa este dovada iubirii Lui Dumnezeu, căci dacă nu ar iubi un popor, atunci l-ar părăsi în voia lui. Eu mă tem pentru viitorul poporului meu, căci avem rădăcini ortodoxe și am apucat pe căi păgâne. De aceea am scris această carte în fugă, fără prea multe șlefuiri, așa cum am simțit prima dată. Sper să nu supăr pe nimeni cu ceea ce am scris aici, dar mă simt dator față de Dumnezeu să fac și eu ceva pentru întoarcerea la credință a oamenilor. Nu știu ce voi face de aici înainte, dar această carte mi s-a părut un bun început.

Mii de mulțumiri celor ce au răbdarea să citească aceste gânduri.

 

 

Cartea este de tip ebook online. Ea NU se poate descărca sau printa. Pentru a o accesa, după cumpărare, trebuie să vă autentificați în Librărie.

Butonul Lectură integrală, care va apare în tab-ul de mai sus doar după cumpărare, oferă acces online la conținutul cărții. Dacă butonul, accidental, nu se afișează, vă rog să anunțați incidentul prin sms la 0745955210 sau prin email la librariascriitorilor@yahoo.com

Adaugă un comentariu

Opiniile cititorilor

Nu există comentarii. Fii primul care își spune părerea!

Adaugă o întrebare

Trebuie să fiți autentificat pentru a pune o întrebare. Autentificare Facebook

Întrebările cititorilor

Nu există întrebări. Pune o întrebare vânzătorului!
Acest site foloseste cookie-uri. Află mai multe Am înteles