Artele plastice la Brăila în epoca modernă și postmodernă

Categorii Artă plastică
Autor(i) Elisabeta Pătrașcu-Volcu
Editura Sfântul Ierarh Nicolae
ISBN 978-606-30-2603-4
Anul publicării 2019
Nr. pagini 299
Format eBook Comercial
Nota 4.71 (31 voturi)
Acordă o notă

 

Lucrarea semnată de doamna Elisabeta Pătrașcu - Volcu reprezintă prima sinteză istoriografică privind evoluția și impactul artelor plastice în municipiul nostru și totodată prima monografie dedicată Muzeului de Artă Brăila. Ea are, firește, un pronunțat caracter instructiv - educativ, dar și un puternic mesaj civic, pe care-l propune ca manifest estetic al tineretului brăilean din totdeauna.

Cercetarea întreprinsă de către autoare este una holistică, în care elementul global este dat de interacțiunea tot mai complexă a structurilor cultural - artistice în ansamblul social și politic municipal, iar factorul integrator îl reprezintă ideea de frumos omniprezent, concretizat, deopotrivă, în calitatea vieții urbane și în valoarea estetică a colecțiilor de artă alcătuite aici în decursul timpului.

Lucrarea face parte din categoria monografiilor sectoriale, a căror realizare comportă un grad ridicat de di- ficultate și care, din acest motiv, sunt extrem de rare. Caracterul laborios al acesteia se reflectă, cu toată evidența, în abundența referințelor bibliografice și documentare, care susțin expunerea în modul cel mai convingător posibil.

Monografia are, neîndoielnic, un pronunțat caracter interdisciplinar, susținut pe un traseu diacronic bine definit și lesne sesizabil în conexiuni istorice, artistice, literare, economice, urbanistice, estetice etc.; ceea ce conferă temei valențe nelimitative, cu proiecții socio-culturale atotcuprinzătoare.

 

 

 

                  Marilena Ioanid

 

Adaugă un comentariu

Opiniile cititorilor

Nu există comentarii. Fii primul care își spune părerea!

Adaugă o întrebare

Trebuie să fiți autentificat pentru a pune o întrebare. Autentificare Facebook

Întrebările cititorilor

Nu există întrebări. Pune o întrebare vânzătorului!
Acest site foloseste cookie-uri. Află mai multe Am înteles