Din Întunericul Tulburărilor Psihice, Către Lumina Vindecării

Categorii Psihologie Psihoterapie Religie
Autor(i) Grigoriu Izabelle
Editura Editura Sfântul Ierarh Nicolae
ISBN ISBN 978-606-30-2069-8
Anul publicării 2019
Nr. pagini 192
Format Electronic
Nota 5.00 (2 voturi)
Acordă o notă

Cum am depăşit depresia, anxietatea, atacul de panică şi agorafobia, trecând de la reiki, yoga şi curentul new-age spre adevărata Credinţă.

 

M-am gândit multă vreme, înainte de a scrie această lucrare, dacă ar folosi cuiva, dar ştiu că o astfel de carte mi-aş fi dorit să găsesc în momentele în care eram cu psihicul jos, speriată, deprimată şi fără nicio lumină salvatoare la orizont.

Nu cred că este cineva mai competent pentru a vorbi despre ceva, decât acela care l-a simțit pe propria piele. Cărţile de specialitate te pot învăţa totul despre orice, dar nu-ţi pot arăta cum se simte cu adevărat. Durerea, teama, depresia, neîncrederea, disperarea, căutarea şi vindecarea nu ţi le va detalia decât cel care le-a trăit şi le-a învins.

Cuvânt înainte

Cartea pe care o ţineţi în mână se vrea a fi un manifest şi o pledoarie pentru întoarcerea la Dumnezeu şi totodată o atenţionare asupra bolilor şi nenorocirilor ce ne pândesc în momentul în care suntem departe de El.

Am încercat să evidenţiez problema tulburărilor psihice şi vindecarea lor cu ajutorul credinţei, al plantelor şi al schimbării modului de viaţă și gândire. Scrierea aceasta a fost concepută asemeni unui manual de vindecare în care am adunat de la definiţii ale tulburărilor, la cauze spirituale, fizice, biologice ori alimentare, la poveşti de viaţă, povestea mea personală, tratamente naturale, rugăciuni şi terapii alternative, toate scrise în folosul celor care-şi caută leacul necazurilor lor.

În paginile următoare veţi găsi exemple dintre cele mai diverse din existenţa de zi cu zi, motivele declanşării bolilor, dar şi modul de vindecare al acestora, pornind de la cauzele exterioare, sentimentele şi trăirile din subconştient şi terminând cu terapiile, ajutorul plantelor medicinale, dietelor şi credinţei. Sunt amintite diferite exerciţii fizice, de respiraţie, gândire şi alimentaţie, presărate cu citate şi învăţături din mari vindecători şi Sfinţi Părinţi.

Pe măsură ce parcurgeţi aceste rânduri, veţi găsi reţete de ceaiuri ce ajută la grăbirea vindecării, dar şi încurajări pentru iertarea şi eliberarea noastră şi a celor ce ne-au făcut rău într-un mod conştient sau inconştient. Nu sunt uitaţi nici aceia care se luptă cu bulimia, anorexia, obezitatea, alcoolul, tutunul şi sunt îndrumaţi şi sfătuiţi chiar din propriile mele experienţe, cum să-şi învingă viciile care le fac atâta rău.

În scrierile mele sunt abordate subiecte dintre cele mai diverse, de la magie şi anihilarea ei, la tehnica reiki, yoga şi filosofia new-age, toate fiind testate şi trăite personal. Aici povestesc despre fiecare stare de rău care nu-mi dădea pace, despre drumul meu spre vindecare prin cabinetele de terapii alternative ori psihologie, dar şi despre visul meu cu Părintele Ilarion Argatu, care m-a ajutat şi mi-a arătat calea cea bună.

Încurajarea practicilor ortodoxe precum postul, spoveditul şi împărtășitul sunt puse la loc de cinste, acestea făcând parte din vindecarea definitivă şi ajutând la găsirea echilibrului sufletesc şi la recăpătarea sănătăţii.

Lucrarea de față se adresează unui public larg, de toate vârstele, credincios sau care încă nu L-a cunoscut pe Creator şi care se confruntă cu boala secolului: depresia şi derivatele ei; iar eu, în calitate de fostă bolnavă, necredincioasă şi absolventă de psihologie, fostă practicantă a terapiilor alternative şi o neînsetată cercetătoare asupra tehnicilor de vindecare eficiente, vin acum şi prezint prin intermediul acestei cărţi o multitudine de opţiuni şi metode care duc garantat la efectul dorit, dar reamintesc totodată că singurul Doctor al trupurilor şi al sufletelor este numai Dumnezeu.

Restul rămân iluzii!

Adaugă un comentariu

Opiniile cititorilor

Nu există comentarii. Fii primul care își spune părerea!

Adaugă o întrebare

Trebuie să fiți autentificat pentru a pune o întrebare. Autentificare Facebook

Întrebările cititorilor

Nu există întrebări. Pune o întrebare vânzătorului!
Acest site foloseste cookie-uri. Află mai multe Am înteles