Portretul profesorului

Categorii Roman de dragoste
Autor(i) Nicolae-Florentin Nicușor
Editura Scriitorilor
ISBN 978-606-8824-23-9
Anul publicării 2018
Nr. pagini 319
Format eBook Comercial
Nota 3.08 (24 voturi)
Acordă o notă

30.00 RON

Pret SMS: 7.00 €

 

Volumul cuprinde două nuvele, PORTRETUL PROFESORULUI şi IUBITA ARHITECTULUI.

PORTRETUL PROFESORULUI: Iubirea adevărată ne transformă iremediabil, ne modifică în mod implacabil percepţia. Tânăra Lelia Dafin se îndrăgosteşte de profesorul său şi are capacitatea incredibilă de a-l face şi pe el să o iubească. Dragostea lor, deşi demarează dificil,  este tihnită până la apariţia unui portret. De aici, gelozia retroactivă a Leliei (denumită de ea „orgoliu şi respect personal”), răzbunarea uluitoare a tinerei, şi finalul dezastruos. Nuvela este scrisă cu toată sensibilitatea revendicată de un astfel de subiect.

 

IUBITA ARHITECTULUI: Alienarea tinerilor într-o societate bazată pe bani, influenţă şi poziţie socială. Dragoste, bani, revoltă, revelaţie, sinucidere şi crimă. Frumoasa brunetă Laura Tomea este adunată din baruri de Ovidiu Thaner, tânăr arhitect. Cei doi se iubesc până ce Laura se complică cu patronul de pompe funebre, Panait Tapizu, viitor deputat. Din această clipă, fiecare trăieşte în lumea lui. Trădată, frumoasa Laura comandă o crimă în stil sud-american. Finalul o găseşte balansând între regrete amare şi o răzbunare feroce.

Nuvela beneficiază de un stil curat şi inovativ, autorul folosind o imensă cantitate de luciditate în creionarea personajelor şi ilustrarea situaţiilor limită. Ironia, umorul şi grotescul se combină în cele 150 de pagini ale nuvelei.

 

Adaugă un comentariu

Opiniile cititorilor

Nu există comentarii. Fii primul care își spune părerea!

Adaugă o întrebare

Trebuie să fiți autentificat pentru a pune o întrebare. Autentificare Facebook

Întrebările cititorilor

Nu există întrebări. Pune o întrebare vânzătorului!
Acest site foloseste cookie-uri. Află mai multe Am înteles