Puterea banilor

Categorii Dezvoltare personală Financiar-bancar Lucrări științifice
Autor(i) Nicolaie Hoanță
Stoc 6 buc.
Editura Editura Alma Mater
ISBN 9789736326622
Anul publicării 2011
Nr. pagini 443
Format Tipărit
Nota 5.00 (3 voturi)
Acordă o notă

Lucrarea se opreste asupra a doua coordonate esentiale in care omenirea de astazi si de ieri se misca si este in acelasi timp prizoniera. Puterea si banii. Incercarea noastra urmareste sa demonstreze ca omul a fost inzestrat cu putere de la Dumnezeu si a cautat si cauta in permanenta sa si-o potenteze recurgand la o serie de parghii, dintre care cea a banilor s-a dovedit a fi determinanta. Banii i-au crescut puterea intr-un chip de neimaginat acum cateva sute de ani astfel incat omul, punand stapanire pe bani, a cautat si cauta, mai ales in zilele de astazi, sa puna stapanire pe intreg globul pamantesc. Hegemonia si globalizarea sunt ultimele marturii ale puterii banilor, dar care pot sa constituie si ultimele semnale ale unei Apocalipse nedorite de oamenii care au inteles puterea demonica a banilor atunci cand acestia sunt indreptati impotriva semenilor.

Cartea noastră „PUTEREA BANILOR” este o tratare mai puțin convențională a economicului, fiindcă am renunțat la clișeele, folosite în mod curent în literatura de specialitate, în a trata chestiunile economice prin ele însele, fără o raportare solidă la realitățile importante care solicită economicul să le slujească. Includem aici viața omului, puterea umană și dominația unor oameni asupra altora.

Cititorii cărții vor fi incitați să descopere că toate evenimentele importante din istoria politică, religioasă, socială și economică a omenirii nu sunt rezultatul unor idei, fapte, acțiuni răzlețe și întâmplătoare fără nicio legătură între ele, ci dimpotrivă ele sunt rodul unor ideologii, unor, crezuri, unor planuri și acțiuni minuțios rânduite pentru a asigura dominarea prin controlul social a unor grupuri din ce în ce mai mari de oameni, mergând până la întreaga omenire.

Rolul hotărâtor de peste 2000 de ani în asigurarea dominației și controlului social al omenirii l-a avut „voința de putere” a unora, iar instrumentele diferite folosite au fost supuse, treptat-treptat, controlului instrumentului unic, devenit „dumnezeu pământean” al omenirii - banul. Astfel a ajuns omenirea de la omul pribeag sau nomad din negura istoriei la societatea globalizată ținută în chingile ascultării de imperiul banilor condus de o mână de dominatori universali, chiar dacă ei pripegesc și astăzi în căutarea de oportunități și dezlănțuirea de evenimente profitabile.

Concluzia cărții ar trebui să fie aceea că nimic din ceea ce este esențial în istorie (în economie și societate) nu are loc la întâmplare, ci toate evenimentele importante sau epocale pe care le-a traversat omenirea sunt rodul unor forțe umane concrete care acționează de cele mai multe ori ocult. De asemenea este de reținut din această carte că tot ceea ce i se întâmplă rău omenirii are un important reazăm în slăbiciunile omenești, în lipsa de luare aminte și îndepărtarea ei de Unicul Dumnezeu, Creatorul și Mântuitorul ei.

Cuprinsul cărții constă din următoarele 10 capitole:
1. Despre puterea umană
2. Ezoterism, conspirație și putere
3. Religia și puterea
4. Voința de putere și dominația
5. Despre bani
6. Banii și puterea
7. Crizele financiare - mecanisme declanșate pentru puterea mondială
8. Capitalismul - societatea banilor în slujba puterii
9. Despre hegemonie
10. Globalizarea

Adaugă un comentariu

Opiniile cititorilor

Nu există comentarii. Fii primul care își spune părerea!

Adaugă o întrebare

Trebuie să fiți autentificat pentru a pune o întrebare. Autentificare Facebook

Întrebările cititorilor

Nu există întrebări. Pune o întrebare vânzătorului!
Acest site foloseste cookie-uri. Află mai multe Am înteles