APOCALIPSA, UN NOU INCEPUT

Categorii Teologie
Autor(i) Aurelian Chirica
Stoc 0 buc.
Editura Sfantul Ierarh Nicolaie
ISBN 978-606-30-0771-2
Anul publicării 2016
Nr. pagini 260
Format Tipărit
Autograf Autorul acordă autograf
Nota 1.00 (1 voturi)
Acordă o notă

     Această scriere nu este o proorocire şi nici o tălmăcire a scrierii biblice, Apocalipsa Sfântului Ioan Teologul. Lucrarea de faţă este o încercare de a oferi cititorului, un punct de vedere asupra  acestei minunate lucrări. Ea vine să facă o legătură directă între  versetele biblice din Apocalipsă, cu evenimentele care s-au petrecut , se petrec, şi se vor petrece pe pământ.  

     Apocalipsa Sfântului Ioan Teologul este o lucrare deosebită faţă de celelalte Evanghelii şi Epistole din Noul Testament. A fost scrisă în jurul anului 95 d.Hr. de către Sfântul Ioan, în insula Patmos, din apropierea coastei Asiei Mici. Aici, autorul a fost exilat vreme de mai mulţi ani de împăratul roman Domiţian, timp în care s-a rugat în cenuşă , îmbrăcat în sac, aşa cum obişnuiau vechii prooroci. În vremurile vechi, sacul era o haină ţesută din păr, luat din coama cailor sau din păr de cămilă, iar, ulterior dintr-o ţesătură groasă, pe care o purtau  proorocii ca semn de mare smerenie şi de lepădare de avuţiile pământeşti. Iisus Hristos s-a milostivit de rugăciunile lui şi din acest motiv a fost răpit în duh de mai multe ori, având revelaţia acestei scrieri, primind totodată şi harul proorocirii. Termenul de Apocalipsă vine din limba greacă şi înseamnă „relevare” sau „dezvăluire” a lucrurilor ascunse .

Această scriere are puterea impresionantă de a decodifica planul Lui Dumnezeu şi a descrie viitorul,  cu desluşire-a tainelor sale în mare parte. Prin îndurarea Domnului Iisus Hristos relevarea se face direct, Sfântul Ioan fiind prezent în duh la desfăşurarea mai multor evenimente, atât în cer cât şi pe pământ. Pe parcursul acestei scrieri, pentru a putea înţelege mai bine textul, am folosit  conexiuni biblice din Vechiul Testament, cu scrierile Proorocilor, cât şi din Noul Testament cu scrierile Apostolilor. Alături  de aceste scrieri, am adăugat şi unele observaţii personale sau din alte lucrări pe care le-am considerat edificatoare.    

Adaugă un comentariu

Opiniile cititorilor

Nu există comentarii. Fii primul care își spune părerea!

Adaugă o întrebare

Trebuie să fiți autentificat pentru a pune o întrebare. Autentificare Facebook

Întrebările cititorilor

Nu există întrebări. Pune o întrebare vânzătorului!
Acest site foloseste cookie-uri. Află mai multe Am înteles