Gramatica limbii române pentru elevi

Categorii Auxiliar didactic
Autor(i) Ecaterina Chifu
Editura Sfântul Ierarh Nicolae
ISBN 978-606-30-0622-7
Anul publicării 2016
Nr. pagini 75
Format eBook Comercial
Nota 5.00 (1 voturi)
Acordă o notă

Fiind sistematizat după modelul gramaticii limbii franceze, acest auxiliar poate ajuta la eficientizarea studierii limbii române, la aplicarea corectă, în practica vorbirii sau a scrierii, a regulilor gramaticale după care funcționează limba română.

Fiindcă manualele de limba română au lecții amestecate de literatură, teorie literară, comunicare, compunere și gramatică, elevii lucrează cu noțiunile gramaticale doar în timpul orelor prevăzute de programa școlară și, fiind o discontinuitate în predare-învățare, ele nu se pot sedimenta ușor la nivelul mental, pentru a fi refolosite în mod conștient în exprimarea scrisă și orală.

Publicul țintă îl reprezintă elevii de gimnaziu și elevii de liceu ce dau examene la limba română, studenții care studiază limba română, profesorii de limba română, metodiștii.

Mulți vor alege această carte, nu atât pentru dimensiunea ei redusă, cât pentru multitudinea și corectitudinea cunostinelor cuprinse în ea, cunoștințe ce le servesc în viața de zi cu zi.

Însușirea temeinică a limbii române, una din limbile Uniunii Europene, este datoria oricărui elev, a oricărui cetațean care, într-o societate a cunoașterii, are mai mari șanse de afirmare.

Cunoașterea aprofundată a limbii române ajută la însușirea eficientă a altor limbi străine, atât de necesară într-o societate deschisă, cu largi posibilități de a accede la cultura altor popoare, prin mass-media și internet.

Astăzi, în Uniunea Europeană se pune un mare accent pe studierea limbilor ce servesc la buna comunicare între oameni și mai buna integrare într-o Europă comună. Învățarea temeinică a limbii române ajută la comunicarea mai rapidă, mai eficientă, logică și inteligibilă între cetățeni.

Se cuvine deci, prin învățare, să cinstim si să iubim frumoasa limba română „dulce ca un fagure de miere”, cum scria M. Eminescu.

Adaugă un comentariu

Opiniile cititorilor

Nu există comentarii. Fii primul care își spune părerea!

Adaugă o întrebare

Trebuie să fiți autentificat pentru a pune o întrebare. Autentificare Facebook

Întrebările cititorilor

Nu există întrebări. Pune o întrebare vânzătorului!
Acest site foloseste cookie-uri. Află mai multe Am înteles