Prezentarea Librăriei Scriitorilor

 

Librăria Scriitorilor are particularitatea unică de a etala cărțile în trei formate posibile: tipărit, ebook electronic, ebook comercial.

Scriitorul / autorul de carte are la dispoziție instrumente moderne, autonomie, instrumente și opțiuni multiple:

- poate vinde cartea în format tipărit prin interacțiune directă cu cumpărătorul, în regie proprie

- poate vinde cartea în format eLect (ebook format pdf, word, s.a) prin interacțiune directă cu cumpărătorul, în regie proprie

- poate vinde cartea în format ebook comercial (eBook) prin intermediul Librăriei, prin card sau sms, folosind instrumentele automatizate ale Librăriei - este necesar un Contract cu Librăria pentru această opțiune

- poate schimba  prețurile cărților din raftul propriu

- poate schimba cărțile proprii cu cărțile altor autori

- poate face oferte de promovare, publicitate, poate oferi discount-uri.

- poate prezenta cartea în mod personal și creativ, inclusiv prin fișiere video - Youtube

- poate urmări situația vânzărilor prin sms sau card în timp real, din contul propriu

 

 

Înregistrare gratuită    /   Raft pentru carte (5 lei/lună x 12 luni)

 

Cititorul poate cumpăra o carte:

 

  • prin relație directă cu autorul cărții, fie în format tipărit, fie în format ebook electronic (sigla eLect) sau
  • prin intermediul Librăriei (prin SMS sau CARD - în cazul variantei ebook comercial -  sigla eBook)

Fie în calitate de cumpărător, fie de autor/vânzător de carte, este necesară crearea unui cont (gratuit) în Librărie, pentru a putea fi stabilită comunicarea cititor-autor

Librăria Scriitorilor oferă instrumente multiple și inovative, foarte practice, conectate la mediul online și plățile automatizate. Contul în Librărie poate fi creat prin intermediul contului de Facebook, iar cumpărarea cărților poate fi realizată prin sms sau prin card. Ebook-ul comercial pus la dispoziție de Librărie este un ebook online inovativ, care permite citirea pe dispozitive multiple imediat după autentificare în cont, în același timp protejând interesele autorului de carte. Ebook-ul comercial nu poate fi descărcat sau distribuit liber în mediul online, în afara Librăriei. Citirea lui se poate face doar pe serverul Librăriei Scriitorilor.

 

Ce procent din încasările proprii plătește Scriitorul care deține un cont în LibrăriaScriitorilor? Care sunt drepturile de autor?

În cazul variantei eLect (ebook electronic) și a variantei tipărite, scriitorul nu plătește niciun procent.

Singurul cost implicat este al raftului cărții pentru a o plasa în Librărie. Costul lunar al unui raft virtual este de 5 lei (60 lei/an). Pe un raft pot fi plasate 2 titluri de carte !

Rafturile virtuale sunt gratuite pentru autorii publicați de Editura Scriitorilor și Editura Sfântul Ierarh Nicolae.

În cazul cărților clasice (pe suport de hârtie, comercializate direct) și a celor electronice (eLect) vândute de Scriitor, întregul beneficiu revine autorului. Pentru varianta comercială (eBook), drepturile de autor pentru vânzarea prin card reprezintă 85% din încasări. 
 

Ce costuri suplimentare presupune vânzarea prin sms a variantei tipărite ? Dar pentru ebook-ul comercial ?

Scriitorul poate oferi cartea tipărită spre vânzare prin SMS (valori între 5 şi 10 euro), în urma unui Contract cu Librăria (Editura Sfântul Nicolae). Costul de punere în operă și activare a plății prin sms este de 190 lei. Prețul unei cărți poate fi setat între 5 euro şi 10 euro. Din acest preț se scade un comision fix de 2 euro, indiferent de valoarea sms-ului. Comisionul acoperă plățile către companiile de telefonie mobilă și firma Netopia, conform contractelor  închelate. 

Ebook-ul comercial este realizat de Editura Sfântul Nicolae și plasat în contul Scriitorului, încât se poate urmări permanent și transparent situația vânzărilor. În cazul ebook-ului comercial, plata este realizată de cititori prin card bancar sau SMS (valori între 5 şi 10 euro), printr-un sistem automatizat, cititorul având imediat după realizarea plății cartea în contul personal, pentru lectură online nelimitată și protejată împotriva redistribuirii ori printării. Costul de punere în operă și activare a plății prin sms și card este de 350 lei, pentru varianta eBook.

 

Cum ajunge o carte din Librărie la cel ce o dorește și vrea să o cumpere?

  1. Dacă este o carte tipărită, responsabilitatea trimiterii cărții spre client revine Scriitorului. În contul personal, Scriitorul înscrie stocul pe care îl are din titlul respectiv. Acest stoc scade de fiecare dată la o nouă comandă pe site. Dacă, pe de altă parte, Scriitorul vinde cărțile proprii și prin alte mijloace, el trebuie manual stocul afișat la valoarea reală. În momentul în care o comandă este trimisă prin intermediul Librăriei, Scriitorul este notificat printr-un email, pentru a lua legătura cu clientul. Varianta tipărită poate fi vândută de Scriitor, în mod direct, sau prin SMS (indirect, prin intermediul Librăriei, în virtutea unui Contract). In ambele cazuri (direct sau prin SMS) responsabilitatea trimiterii cărții revine Scriitorului, suportând taxele poștale. 

  2.  În contul personal, pe raftul virtual pe care îl deține, Scriitorul poate plasa o variantă electronică (ebook electronic - sigla eLect) a cărții sale (fie ca pdf, doc/docx, etc, ori o arhivă), la care poate pune o parolă. Când clientul plasează o comandă în Librărie, Scriitorul primește o notificare prin email. În același timp, în contul personal din Librărie, îi apare comanda la Comenzi primite. În urma notificării prin email, Scriitorul are datoria să sune clientul pentru a-i prezenta modalitatea de plată (un cont bancar personal, ori prin mandat poștal), având datoria ca, după verificarea plății, să intre în Contul personal, la Comenzi primite, la ID-ul comenzii, pentru a da comanda (veți găsi un simplu buton) Generare link de descărcare. Cu această comandă, clientul-cumpărător primește, în contul său, un link pentru varianta electronică a cărții. Dacă este parolată, desigur, primește și această parolă.

  3. Dacă este un ebook comercial (sigla eBook), sarcina comercializării revine Librăriei, în virtutea unui Contract

 

Ce este ebook-ul comercial? Ce avantaje oferă? Cât costă realizarea lui? Cât durează?

Ebook-ul comercial dezvoltat în cadrul Librăriei este un fișier ce include cartea Scriitorului într-un format extrem de bine protejat. Față de ebook-ul electronic – cazul unei arhive sau pdf cu o parolă, de exemplu –  ebook-ul comercial nu este transmisibil de la un calculator la altul. În plus, nu pot fi descărcate, printate sau copiate texte sau imagini din carte, protecția dovedindu-se dintre cele mai puternice de pe piață, la momentul actual. Ebook-ul comercial funcționează pe orice dispozitiv - laptop, smarphone, tabletă. 

Un ebook comercial vine cu patru avantaje majore:

  • nu este transmisibil de la un calculator/utilizator la altul

  • conținutul cărții/ebook-ului nu poate fi copiat sau printat

  • responsabilitatea livrării ebook-ului comercial revine Librăriei. Aceasta se face printr-un sistem automatizat de plată (CARD sau SMS), în urma căruia cartea devine imediat accesibilă pentru lectură.

  • distribuția ebook-ului comercial este internațională, plata ebook-ului putând fi făcută cu cardul (lei, euro, dolari) Visa sau Mastercard. La nivel național, distribuția poate fi făcută prin SMS.

Ebook-ul comercial se realizează doar în virtutea unui Contract, la cererea Scriitorului care îl solicită (se transmite o comandă detaliată la librariascriitorilor@yahoo.com). Dacă Scriitorul dorește, gratuit, ebook-ul poate primi cod ISBN din partea Editurii Sfântul Nicolae
Costul execuției este de 350 de lei și nu include editarea. Scriitorul are obligația să prezinte cartea într-un format definitivat (preferabil în format pdf) și o copertă.
Timpul de realizare al unui ebook-comercial, din momentul semnării Contractului și realizării plății este, în medie, de 2 săptămâni.
Costul de vânzare al ebook-ului este stabilit de Scriitor și poate fi schimbat liber, din contul personal.
Toate vânzările ebook-ului comercial sunt oglindite în timp real în contul Scriitorului, la Comenzi primite.
Sumele acumulate în contul Scriitorului sunt transferate periodic (lunar, sau stabilit conform Contractului) dinspre contul bancar al Librăriei în contul bancar al Scriitorului (cont bancar trecut în Contract). 

Înregistrare. Gratuită
Raft pentru carte
(5 lei/lună x 12 luni)

Acest site foloseste cookie-uri. Află mai multe Am înteles