Prezentarea Librăriei Scriitorilor

 

În Librăria Scriitorilor cărțile sunt disponibile în 3 formate posibile: tipărit, ebook electronic, ebook comercial.

Cititorii pot cumpăra cărțile:

          Cărțile disponibile în format ebook comercial pot fi lecturate pe telefoanele mobile sau tablete, fără a instala softuri suplimentare.

 

Scriitorii:

- îşi vând singuri cărțile în format tipărit; dacă o carte tipărită este vândută prin SMS, scriitorul o expediază, din stocul aflat în posesia lui

- pot schimba oricând prețul

- pot face oferte de promovare, publicitate, oferi discount-uri. 

- pot schimba între ei cărțile

- pot prezenta cartea în mod personal și creativ, inclusiv prin fișiere video 

 

Ce procent din încasările proprii plătește Scriitorul care deține un cont în LibrăriaScriitorilor?

În cazul variantei tipărite, dacă o comercializează fără apel la vânzarea prin SMS - instrumentul Librăriei -, scriitorul nu plătește niciun procent.

Singurul cost implicat este al raftului cărții pentru a o plasa în Librărie. Costul lunar al unui raft virtual este de 5 lei. Pe un raft pot fi plasate 2 titluri de carte !

În cazul cărților clasice (pe suport de hârtie, comercializate direct) și a celor electronice vândute de Scriitor, întregul beneficiu revine autorului. Pentru varianta comercială, în care Librăria se preocupă de vânzare, costul este diferit. Detaliile se află în contul utilizatorilor înregistrați și în Contract.
 

Ce fel de formate ale cărților pot fi postate în LibrăriaScriitorilor?

Cărțile postate în Librăria Scriitorilor pot avea trei formate:

Primele două formate sunt postate de Scriitor în contul personal. Nu este necesară intervenția Librăriei. Totul este automatizat. După crearea contului și autentificare, Scriitorul poate afișa cărțile în cont (prin așezare pe raft); dacă deține mai mult de 2 titluri, le poate schimba oricând, folosind același raft.

Dacă doreşte, Scriitorul poate oferi cartea tipărită spre vânzare prin SMS (valori între 5 şi 10 euro), încheind un Contract cu Librăria (Editura Sfântul Nicolae). În acest caz, plăteşte un cost unic de punere în operă și activare - 190 lei - și un comision de 2 euro pentru fiecare carte vândută ((prețul unei cărți poate fi setat între 5 euro şi 10 euro - doar excepțional și la 15 și 20 euro, însă limitând clienții doar la rețeaua Vodafone). Conform Contractului, Librăria se ocupă și de plata impozitelor pe dreptul de autor (prin serviciul propriu de contabilitate). În varianta tipărită, cartea poate fi comercializată doar prin SMS (nu și prin card, ca în cazul ebook-ului comercial).

Ebook-ul comercial este realizat de Editura Sfântul Nicolae și plasat în contul Scriitorului, astfel încât acesta poate urmări permanent și transparent situația vânzărilor, indiferent de formatul cărții. Din contul personal, poate schimba prețul (pentru comercializarea prin card), poate oferi discount, poate distribui prezentarea cărții pe Facebook. În cazul ebook-ului comercial, plata este realizată de cititori prin card bancar sau SMS, printr-un sistem automatizat, cititorul având imediat după realizarea plății cartea în contul personal, pentru lectură online nelimitată. Poate citi cartea inclusiv pe telefon sau tabletă, fără a o descărca și fără posibilitatea redistribuirii ori printării.

 

Cum ajunge o carte din Librărie la cel ce o dorește și vrea să o cumpere?

 

  1. Dacă este o carte tipărită, responsabilitatea trimiterii cărții spre client revine Scriitorului. În contul personal, Scriitorul înscrie stocul pe care îl are din titlul respectiv. Acest stoc scade de fiecare dată la o nouă comandă pe site. Dacă, pe de altă parte, Scriitorul vinde cărțile proprii și prin alte mijloace, el trebuie să modifice stocul real de cărți la valoarea actualizată. În momentul în care o comandă este trimisă prin intermediul Librăriei, Scriitorul este notificat printr-un email. Varianta tipărită poate fi vândută de Scriitor, în mod direct, sau prin SMS (indirect, prin intermediul Librăriei, în virtutea unui Contract). In ambele cazuri (direct sau prin SMS) responsabilitatea trimiterii cărții revine Scriitorului, suportând taxele poștale. În cazul vânzării prin SMS, impozitele aferente drepturilor de autor cad în sarcina Librăriei.

  2.  În contul personal, pe raftul virtual pe care îl deține, Scriitorul poate plasa o variantă electronică (ebook electronic - sigla eLect) a cărții sale (fie ca pdf, doc/docx, etc, ori o arhivă), la care poate pune o parolă. Când clientul plasează o comandă în Librărie, Scriitorul primește o notificare prin email. În același timp, în contul personal din Librărie, îi apare comanda la Comenzi primite. În urma notificării prin email, Scriitorul are datoria să sune clientul pentru a-i prezenta modalitatea de plată (un cont bancar personal, ori prin mandat poștal), având datoria ca, după verificarea plății, să intre în Contul personal, la Comenzi primite, la ID-ul comenzii, pentru a da comanda (veți găsi un simplu buton) Generare link de descărcare. Cu această comandă, clientul-cumpărător primește, în contul său, un link pentru varianta electronică a cărții. Dacă este parolată, desigur, primește și această parolă.

  3. Dacă este un ebook comercial (sigla eBook), sarcina comercializării revine Librăriei, în virtutea unui Contract

 

Ce este ebook-ul comercial? Ce avantaje oferă? Cât costă realizarea lui? Cât durează?

Ebook-ul comercial dezvoltat în cadrul Librăriei este un fișier ce include cartea Scriitorului într-un format extrem de bine protejat. Față de ebook-ul electronic – cazul unei arhive sau pdf cu o parolă, de exemplu –  ebook-ul comercial nu este transmisibil de la un calculator la altul. În plus, nu pot fi descărcate, printate sau copiate texte sau imagini din carte, protecția dovedindu-se dintre cele mai puternice de pe piață, la momentul actual. Ebook-ul comercial funcționează pe orice dispozitiv - laptop, smarphone, tabletă. 

Un ebook comercial vine cu patru avantaje majore:

Ebook-ul comercial se realizează doar în virtutea unui Contract, la cererea Scriitorului care îl solicită (se transmite o comandă detaliată la librariascriitorilor@yahoo.com). Dacă Scriitorul dorește, gratuit, ebook-ul poate primi cod ISBN din partea Editurii Sfântul Nicolae
Costul execuției este de 350 de lei și nu include editarea. Scriitorul are obligația să prezinte cartea într-un format definitivat (preferabil în format pdf) și o copertă.
Timpul de realizare al unui ebook-comercial, din momentul semnării Contractului și realizării plății este, în medie, de 2 săptămâni.
Costul de vânzare al ebook-ului este stabilit de Scriitor și poate fi schimbat liber, din contul personal.
Toate vânzările ebook-ului comercial sunt oglindite în timp real în contul Scriitorului, la Comenzi primite.
Sumele acumulate în contul Scriitorului sunt transferate periodic (lunar, sau stabilit conform Contractului) dinspre contul bancar al Librăriei în contul bancar al Scriitorului (cont bancar trecut în Contract). 

 

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestora. Află mai multe Am înteles